Begeleiding

Sinds oktober 2012 is Rob Meijers dirigent van Solistenensemble Bella Voce en augustus 2013 van het Gemengd Koor Zanglust Geleen.

Rob Meijers studeerde koordirectie aan het Conservatorium Maastricht bij Ludo Claesen. Rob begon als jongenssopraan in het Jeugdkoor Cantarella o.l.v. Harrie Spronken. Hij studeerde zang bij Frans Kokkelmans en Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor. Als docent zang is Rob Meijers verbonden aan de muziekschool Schunck te Heerlen/Hoensbroek en als solist is hij regelmatig te horen op de grotere podia in Nederland. Naast de Oude Muziek heeft hij een grote passie ontwikkeld voor de hedendaagse muziek. Rob volgde masterclasses bij o.a. Andreas Scholl, Jos van Veldhoven en Ton Koopman en werkte samen met dirigenten als Masaaki Suzuki, Ed Spanjaard en Roberto Benzi.

Verder nam hij deel aan de “summerschool” van de Britten Pears Academy te Engeland. Hij slaagde met onderscheiding voor de Master Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af met de rol van Emone in Traetta’s opera Antigona met het Limburgs Symfonie Orkest. In 2008 behoorde Rob op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ’s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd. Zijn studie koordirectie voltooide hij in 2012 met een zeer succesvol afgelegd examen. Naast dirigent bij Bella Voce is Rob Meijers ook dirigent van de koren Toonkunstkoor te Maastricht en Gemengd Koor “Zanglust” Geleen.

Op ad hoc basis werkt hij als stemcoach bij diverse Limburgse koren. Zijn passie voor dirigeren is hieruit ontstaan.

Annemie Sluijsmans- Meens studeerde hoofdvak piano bij Fréderique Meinders aan het Maastrichts conservatorium. Zij behaalde in 1984 haar diploma Docerend Musicus. Sindsdien heeft Annemie haar eigen pianopraktijk. Zij is, sinds 1995, bij Zanglust verbonden als vaste pianiste en repetitor. Daarnaast begeleidt zij in en buiten de regio verschillende koren en solisten.

Met haar muzikale kwaliteiten is Annemie een niet weg te denken persoonlijkheid binnen ons koor.